9,000 تومان
تهیه شده از گلبرگ های گل محمدی
تقویت عمومی بدن (جزییات در بخش توضیحات)
فواید و موارد استفاده :
گلقند یک فرآورده طب سنتی ایران است که البته در طب یونانی ، چینی و آیورودا نیز استفاده می شود . عمده فواید این دارو عبارتند از افزایش انرژی بدنی ، تلیین طبع ، در کودکان ، افراد پیر و خانم های باردار ، دفع سودا ، تنظیم حرارت بدن ، کاهش التهاب چشمی ، تقویت هاضمه و لثه ها و دندانها ، کاهش اسیدیته معده ، رفع خستگی و تاری دید ، رفع خارش صفراوی ، تقویت حافظه و بینایی ، ایجاد حالت تفریح و تصفیه خون ، تقویت معده ، دفع سموم و درمان امراض بارده بدنی و تقویت قلب .
این فرآورده در طب آیورودا تحت عنوان لذیذترین فرآورده دارویی شناخته می شود .
خواص گلقند از دیدگاه شیمیایی و طب جدید :
این فرآورده مملو از کلسیم می باشد و اثرات آنتی اکسیدانی دارد ، خواص مجزای ترکیبات آن در گیاه درمانی مبرهن شده است و شامل تقویت هضم ، ضد افسردگی ، تقویت نیروی جنسی ، ضد اسپاسم ، و ضد نفخ و ملین مربوط به گل سرخ می باشد.
همچنین خواص مربوط به عسل نظیر تقویت سیستم ایمنی، ضد میکروب بودن و املاح و ویتامینهای آن نیز بخوبی مشخص شده است .
این دارو علاوه بر تلیین به رفق و بی غائله، عوارض دیگر ملینات نظیر لاگزتیوهای شیمیایی و گیاهی مانند بیزاکودیل و فرآورده های سنا و غیره را نیز ندارد .
مزاج دارو :
این دارو طبع گرم و تر دارد و از دیدگاه طب سنتی ایران ، ضد نفخ و ترش کردن و رافع درد معده و سردی کبد ( برطرف کننده کلسترول و تری گلیسیرید ) می باشد.
بهتر است دارو را بعد از غذا تا حداکثر 20 گرم مصرف نمود .
سایر خواص فرآورده :
رفع یبوست پیران ، کمک به درمان فالج و افراد مبتلا به دردمفاصل و نقرس و سنگ کلیه .
به دلیل مزاج مرطوب دارو آنرا در جوانان گرم مزاج و در درمان بیماریهایی نظیر وسواس و افسردگی نیز می توان تجویز نمود .
افعال کلی دارو در طب سنتی :
عبارت است از مفرح ، ملطف ، جالی ، مسکن صفرا ، منضج بلغم رقیق ، تقویت قلب و معده و کبد ، ملین ، مقوی اعصاب ، مسخن به اعتدال ، مسهل بلغم و صفرا و مفتح سدد کبد و رافع خفقان.
اجزاء فرآورده:
گلبرگ تازه گلسرخ، عسل
دستور مصرف:
بزرگسالان: 1تا2 قاشق مربا خوری، 3 بار در روز، نیم ساعت بعد از غذا
کودکان بالای دو سال: 1 قاشق چای خوری، 3 بار در روز، نیم ساعت بعد از غذا
استاندارد شده:
بر اساس وجود حداقل 0.025% کوئرستین و 0.045% کمپفرول در فرآورده
آثار فارماکولوژیک و مکانیسم اثر:
به دلیل وجود پلیفنلها و ترپنهای گوناگون و گلیکوزیدهای فلاونوئیدی و آنتوسیانینها؛ دارو از اثرات آنتیاکسیدان، ضد سرطان، ضد التهاب، آنتیموتاژن، ضد اضطراب، قابض، مسکن، مدر، ملین و مسهل برخوردار است.
موارد منع مصرف:
بیماران مبتلا به تنگی و انسداد روده، دردهای شکمی ناشناخته، شکم حاد جرّاحی، کودکان زیر دو سال
تداخلات دارویی:
بهتر است با سایر داروهای ملین و مسهل مصرف نشود.
نکات قابل توصیه:
1. از دیدگاه طب سنتی این معجون گرم و تر در درجه اول است و برطرف کننده سردی معده و کبد میباشد.
2. بهترین اثر بخشی فرآورده در افراد سرد مزاج با سردی معده و کبد میباشد.
3. در خانمهای باردار و کودکان بالای 2 سال به راحتی قابل استفاده است.
4. دارو در ظرف دربسته، دور از نور و در دمای 15 تا 30 درجه سانتیگراد نگهداری شود.
منابع:
1. محمد حسین عقیلی علوی خراسانی شیرازی، قرن 12 هجری قمری، قرابادین کبیر، انتشارات بوذرجمهری.
2. موفق الدین ابو منصور الهروی، قرن چهارم هجری قمری، الابنیه عن حقایق الادویه .
3. ابوعلی سینا ، 428-370 هجری قمری، القانون فی الطب.
4. الاغراض الطبیه و المباحث العلائیه، سال 789 هجری قمری، سید اسماعیل جرجانی.
5. محمد حسین عقیلی علوی خراسانی شیرازی، قرن 12 هجری قمری، مخزن الادویه، انتشارات بوذرجمهری.
6. سید محمد مؤمن حسینی تنکابنی دیلمی، قرن 10 هجری قمری، تحفه حکیم مومن.
- ۹۴/۱۱/۰۳